Публикуваме без редакторска намеса публикация във фесйбук на бесарабската българка Татяна

...
Публикуваме без редакторска намеса публикация във фесйбук на бесарабската българка Татяна
Коментари Харесай

Бесарабска българка: Ако утре умра от оръжието на съседа, вие ще бъдете виновни, мили мои братя

Публикуваме без редакторска интервенция обява във фесйбук на бесарабската българка Татяна Станиева. В нея ясно си проличава нейното разочарование от нежеланието на българските управници да изпратят военна помощ на Украйна.

Скъпи мои сънародници, братя българи, вие ме познавате като българка от Бесарабия. Някой - доста от дълго време, някой от 24, като започнах да описвам за войната в моята Украйна, където съм родена и пребивавам.

Вие постоянно и на всички места говорите за вашето почитание и обич към бесарабските българи. Обичате да идвате до нас на посетители! Всеки политик ни употребява като коз в предизборната си конкуренция, тъй като има потребност от електората. Наближава Денят на бесарабските българи, който ще бъде маркиран и в България, тук-там даже доста патетично. Ще ни се възхищавате като на маймуните в цирка: " Вижте по какъв начин могат! Те приказват нашия език! Разбират ни! О, маймунчета, отлично, чудесни сте! "

Чувствам се от самото начало като онази маймуна, която би трябвало да демонстрира и расказва каквото ви харесва и ви забавлява. Но аз ще споделям истината, която изгаря на някои от вас очите.

Сега си представете, че бях ранен от комшия с револвер. В дословния смисъл на думата. Всичката съм в кръв. Той е мощен, огромен, богат. Той стартира пердах с мен, унищожи къщата ми и биеше детето ми, тъй като не желаех да приказвам неговия език, тъй като не желаех да бъда другар с него, тъй като желаех да остана себе си, в къщата си и аз не желаех да му дам своя харман.

И така, аз изтичам при вас, братя, които толкоз се кълняхте в любовта си, заставам пред вас в кръв и апелирам: " Дайте ми оръжие да се защищавам, той всяка вечер идва да ме убива и заплашва да възпламени цялата улица, да отровите всички кладенци, от които пиете, и да спре газопровода, от който се отоплявате.

Не ви апелирам да ме отбраните, да се обедините с мен в битката против звяра, тъй като разбирам, че вие ​​и той делите имот земя отвън селото, а също по този начин делите парите за общата годишна продукция. Всичко, което апелирам, е, дайте ми оръжие, аз ще направя всичко сама. Ще спра врага за всички вас. "

И вие, представете си, в отговор казвате: ние ти съчувстваме доста, хвани се! Но ти в действителност си отговорна сама, дразниш го с красивата си градина, той е прав да те бие, и детето ти. Той ги възпитава. Силна ръка! Както и да е, той споделя, че ти сама си запалила къщата. Красиво, апропо, изгаря! И сама си се плюснала. Сприй да викаш, толкоз добре ни беше, когато ни забавлява. Разбираш ли, писна ни от виковете ти! Вижте какъв брой проблеми имаме поради това, че защитаваш градината си. Вече да си я дала на съседа и щяхме да продължим да жънем с него. Това не е нашата война. Не ни вкарвай.

А аз не преставам да заставам пред вас окървавена с молба най-малко за състрадание...и раната не ме боли така мощно, колкото вашите думи…

Ето по какъв начин наподобява войната в Украйна и молбата ни от бесарабските българи към вас, българи!

И в случай че на следващия ден умра от оръжието на съседа, вие ще бъдете отговорни, благи мои братя.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР